16. Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği

16. Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği -Afyonkarahisar, Gaziemir Belediyesinin 18-28 Nisanda gerçekleştireceği şenlikte tanıtılacak


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar, İzmirin Gaziemir ilçe Belediyesinin bu yıl 16ncısını düzenlediği Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliğinde onur konuğu kent niteliğiyle tanıtılacak.
     Ege Bölgesi Afyonkarahisar Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Ali Danışman, AA muhabirine, Gaziemir Belediye Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği Komitesinin aldığı kararla 18-28 Nisanda gerçekleştirilecek 16. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında bir gün Afyonkarahisarın onur konuğu kent olarak tanıtılacağını söyledi.
     Organizasyonun, Federasyona verildiğini belirten Danışman, ilin kültür, folklor, mutfak, kök boya kilim, mermer, sucuk ve kaymak gibi değerlerini İzmirde yaşayanlara ve farklı uluslara anlatıp göstermeyi amaçladıklarını bildirdi.
     Danışman, şenliğe 25 ülkeden ziyaretçilerin gelmesinin planlandığını dile getirerek, 4 özel stantta Afyonkarahisarı tanıtacaklarını anlattı.
     Şenlik kapsamında 22 Nisanın, Afyonkarahisar için ayrıldığı bilgisini veren Danışman, şöyle konuştu:
     Afyonkarahisar ile ilgili söyleşi, gösteri, geleneksel kültüre destek olan eserler ve bu eserleri canlı tutmaya çalışan ustaları ağırlayacağız. Açılacak stantlarda sağlık turizminin ön plana çıkarılmasını istiyoruz. Expo 2020nin ana teması sağlık. Expo 2020nin ana temasında mutlaka termal turizm olarak yer almalıyız. Ayrıca, Mevleviliğin de özellikle bir stant açılarak tanıtılmasını istiyoruz. Yaklaşık 3 aydır bu gün için program oluşturmaya çalışıyoruz. Burada yaşayan yaklaşık 3 milyondan fazla kişiye bunu aktarmak istiyoruz.
     Danışman, şenliğin geçen yıl 300 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini, bu yıl katılımcı kişi sayısının 500 bini aşmasının beklendiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 16. Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER