18 Mart Çanakkale Zaferi

18 Mart Çanakkale Zaferi


KONYA (A.A) - Makine Mühendisler Odası Konya Şube Başkanı Mete Kalyoncu, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
     Kalyoncu, mesajında, azmin ve inancın eseri olan Çanakkale Zaferinin, vatan ve bayrak sevgisinin en büyük göstergesi olduğunu belirtti.
     Türk Milletinin, vatanına bağlılığını bu zaferle bir kez daha dünyaya gösterdiğini ifade eden Kalyoncu, şunları kaydetti:
     Atalarımızın yapmış olduğu vatan savunmasındaki azmin ve inancın en yoğun yaşandığı ve bütün dünyaya Türkün gücünün kanıtlandığı Çanakkale Savaşı sonrası, düşman ülkeler, Osmanlıyı parçalamanın kolay olmadığının farkına vardı. Gazi Mustafa Kemal Atatürkün cephedeki askerlere Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum demesi vatan savunmasının kutsallığını ortaya koymuştur. Atalarımız vatan uğruna hiç düşünmeden ölüme koşmuştur. Onların kanlarıyla suladığı topraklara büyük bir şevkle sahip çıkmalıyız. Unutmamalıyız ki, atalarımızdan miras aldığımız bu emaneti torunlarımıza eksiksiz olarak bırakmak boynumuzun borcudur.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber 18 Mart Çanakkale Zaferi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER