18 Mart Şehitleri Anma Günü ve

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü -Eskişehir Valisi Koçdemir: Çanakkalede ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilinci en büyük zenginliğimiz ve gücümüzdür


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Çanakkalede ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilincinin Türk milletinin en büyük zenginliği ve gücü olduğunu bildirdi.
     Koçdemir, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, Çanakkalede emsali görülmemiş bir vatan mücadelesinin sergilendiğini ve savaşmanın değil ölmenin emredildiği kaydetti.
     Bu zaferin 98. yıl dönümünü kutlamanın ve vatan için canlarını feda eden şehitlerin Şehitler Gününü yaşamaktan onur duyduğunu belirten Koçdemir, şunları ifade etti:
     Tarih boyunca bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğini her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen Türk milleti hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği vatan topraklarını canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir. Kurtuluş Savaşına ve Türkiye Cumhuriyetine giden süreçte, Çanakkalede ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilinci en büyük zenginliğimiz ve gücümüzdür. Vatanı için şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşan aziz kahramanlarımızın geride bıraktığı dul ve yetimlerinin daima yanındayız. Onlar vakar ve metanetleriyle millet olma bilincimizi, kendimize ve geleceğe inanç ve güvenimizi pekiştirmektedir. Çanakkale Zaferinin yıl dönümünü kutluyor,1 8 Mart Şehitler Gününde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, şehit ailelerimize, kahraman gazilerimize ve fedakar halkımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
    
     -Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen-
    
     Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de 18 Martın, tüm yokluklara rağmen bir ulusun, çağın en güçlü devlet ve silahlarına karşı kazandığı destansı bir zaferin şanlı yıl dönümü olduğunu hatırlattı.
     Çanakkale Zaferinin Türk ulusunun bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini bir kez daha dünyaya gösterdiğini vurgulayan Büyükerşen, şunları bildirdi:
     Mustafa Kemal Atatürkün askeri dehası sayesinde kazanılan Çanakkale Zaferi aynı zamanda Türk ulusuna, Mustafa Kemal Atatürk gibi dahi bir komutan ve lider hediye etmiştir. Anadolunun dört bir yanından gelerek Çanakkalede bağımsızlığı için gözünü bile kırpmadan ölüme koşan kahramanlar, sadece bir zafer kazanmakla kalmamış, Kurtuluş Savaşımızın da temellerini atmışlardır. Tarih boyunca vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü için canlarını veren ya da gazi olan tüm kahramanlarımız için ne yapsak azdır. Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitler Günü vesilesiyle bizlerin bu günlere ulaşmasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canını veren tüm şehitlerimizi rahmetle ve bu uğurda gazilik onuruna erişen kahramanlarımızı da bir kez daha saygıyla anıyorum.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER