18 Mart Şehitleri Anma Günü ve

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü -Isparta Belediye Başkanı Günaydın: Çanakkale Savaşları yalnızca bir askeri başarı değil, izzeti nefsi ve haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk milletinin topye


ISPARTA (A.A) - Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çanakkale Savaşının yalnızca bir askeri başarı değil, izzeti nefsi ve haysiyeti ile oynanmak istenen Türk milletinin topyekun ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş abidesi olduğunu bildirdi.
     Günaydın, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türk milletinin gülle, mermi, çelik ve baruta karşı verdiği en çetin mücadelelerden birisi olan Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
     Çanakkale Savaşının Türk milletinin bugünkü coğrafya üzerinde sonsuza kadar yaşamaya kararlı olduğunun bir göstergesi olduğuna dikkati çeken Günaydın, şunları kaydetti:
     Yedi düvelin kirli ittifakı, teknolojik üstünlüğü, askeri avantajı Türk milletinin özgürlüğüne duyduğu derin bağlılık karşısında bir işe yaramamış ve mağlup olmaktan kurtulamamıştır. Bu zafer aynı zamanda aziz milletimizin, varlığına yönelmiş ve artık sabır sınırlarını zorlayan tehditler için neleri göze alıp, nasıl başarabileceğimizin emsalsiz bir örneği olmuştur. Çanakkale Savaşları yalnızca bir askeri başarı değil, izzeti nefsi ve haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk milletinin topyekun ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş abidesidir.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER