18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü


MUŞ (A.A) - Muşta, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü törenle kutlandı.
     PTT Caddesindeki Hava Şehitliğinde düzenlenen tören, Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Topçu Üsteğmen Cem Acar, Çanakkale Zaferinin yıl dönümünü kutlamanın ve şehitleri anmanın onurunu yaşadıklarını söyledi.
     Türk milletinin elde ettiği bu zafer, sadece kazanılmış bir savaş değil, dünya tarihinde özgürlük adına bir milattır diyen Acar, şöyle konuştu:
     Çanakkale Zaferi, Türk milletinin kaderini olumlu yönde değiştirmekle kalmamış, dünya milletlerinin düşünce yapısının değişmesine de büyük etki etmiştir. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını ve destansı zaferi bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.
     Ardından İl Müftüsü Recep Uzun tarafından Kuran-ı Kerim okunarak, dualar edildi.
     Muş Kültür Merkezinde Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen programdaysa, şiirler okundu ve Çanakkale türküleri seslendirildi.
     Törene, Vali Ali Çınar, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ali Özarslan, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ekrem Atalay, Baro Başkanı Zahit Söylemez, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Arslan, Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, kurum amirleri, şehit yakınları, gaziler, öğrenci ve öğretmenler katıldı.
    
     Muhabir: Kadir Tunç / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER