18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Tarsus ilçesindeki törene, Seyit Onbaşı ve Nusret Mayın Gemisinde görev yapan Onbaşı Hüseyin Akkayanın torunları da katıldı


MERSİN (A.A) - Tarsus ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törene, 275 kilogramlık top mermisini taşıyan Seyit Onbaşı ve zaferin kazanılmasında büyük rolü bulunan Nusret Mayın Gemisinde görev yapan Onbaşı Hüseyin Akkayanın torunları da katıldı.
     İlçedeki etkinlikler, Çanakkale Zaferinin kazanılmasında önemli yeri bulunan ve orijinal Nusret Mayın Gemisinin bulunduğu Çanakkale Parkında yapıldı. Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı üsteğmen Oktay Ağtürk yaptı.
     Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çanakkale Zaferinin kahramanlarından Seyit Onbaşının torunları Şaban Çabuk ve Bayram Özçetin ile Nusret Mayın Gemisinde görev yapan Onbaşı Hüseyin Akkayanın torunu Canan Akkayaya, üzerinde Nusret Mayın Gemisinin resminin bulunduğu plaket ve Türk Bayrağı hediye etti.
     Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin folklor gösterileriyle devam eden etkinlikte, Belediye Şehir Tiyatrosu sanatçıları da tarihi gemide, Çanakkale Savaşını anlatan oyun sergiledi.
     Törene, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Garnizon Komutanı Albay Abdulkadir Yavuz, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Jandarma Komutanı Binbaşı Bahadır Ersoy, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Müftü Abdulkerim Akbaba, siyasi partilerin temsilcileri, meslek odası başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER