18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Eskişehirde düzenlenen etkinlikler kapsamında, şehitlik ziyaret edildi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde 8 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla Vişnelik Hava Şehitliğinde tören düzenlendi.
     Törende, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Garnizon Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Türk Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Özaydın, şehitliğe çelenk sundu.
     Koçdemir, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin özgürlüğünü ve değerlerini eşsiz kahramanlara borçlu olduğunu belirterek, şehitleri rahmetle ve minnetle andıklarını söyledi.
     Özaydın da Çanakkale Zaferinin Türk tarihini değiştiren bir kahramanlık destanı olduğunu söyleyerek, 1. Dünya Savaşında itilaf devletlerinin amacının Çanakkale boğazını geçerek İstanbulu ele geçirmek olduğunu hatırlattı.
     Silah ve teknik bakımdan üstün olan itilaf devletlerinin Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal komutasındaki Türk askerinin üstün mücadele gücü sayesinde kan ve ateş kustuğunu anlatan Özaydın, Türk ordusu haykırmış, Çanakkale geçilmez diye. Mustafa Kemal, Arıburnunda, Anafartalarda, Koca Çimenin şahikasında bir güneş gibi doğmuş, Mehmetçik kahramanlık yarışında en yüksek seviyesine Çanakkalede ulaşmıştır diye konuştu.
     Törende, Garnizon Komutanlığı adına Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı İsmail Sinan Şahin, İl Emniyet Müdürlüğü adına 4ncü sınıf Emniyet Müdürü Mehmet Yediparmak birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Koçdemir, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şehitler konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.
     Vişnelik Hava Şehitliğinde düzenlenen tören, şehitlik defterinin imzalanmasının ve şehit mezarlarının ziyaretinin ardından Kanlıpınar Şehitliğinin de ziyaret edilmesiyle sona erdi.
     Törene, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve İl Emniyet Müdürü Naci Kuru, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER