18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Suşehri ve Ulaşta tören düzenlendi


SİVAS (A.A) - Suşehri ve Ulaşta Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Suşehri ilçesindeki tören, Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Personel Kıdemli Çavuş Sadık Emre Oral, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.
     Çanakkale Zaferinin önemine değinen Oral, Çanakkale Zaferi, Türk ve dünya tarihi için bir dönüm noktasıdır. Kahramanlık ve fedakarlığın doruk noktasına ulaşarak, Viyana önlerinden itibaren Anadoluya doğru sürekli çekilen bir imparatorluğun esas kurucu unsuru olan Türk ulusunun verdiği bir onur mücadelesidir. Her şeyden önemlisi Kurtuluş Savaşı ateşinin yüreklerde yandığı ve ulusça yeniden doğuşun başlangıcıdır. Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Türk ulusu, arka arkaya gelen acı olayların etkisiyle kaybettiği öz güvenini bu zaferlerle yeniden kazanmıştır ifadelerini kullandı.
     Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirler okuduğu törene, Suşehri Kaymakamlığına vekalet eden Koyulhisar Kaymakamı Şenol Turan, Suşehri Belediye Başkan Vekili Nuh Genç, Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Hüseyin Aydın, Cumhuriyet Savcısı Ercan Türe, daire amirleri, öğrenciler, şehit aileleri ve gaziler katıldı.
     Kaymakam Turan, kaymakamlık makamında şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi.
    
     -Ulaştaki tören-
    
     Ulaş ilçesindeki törende, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenkler sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Ulaş Jandarma Komutanlığında görevli Astsubay Üstçavuş Yaşar Yarıcı, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.
     Yarıcı, şöyle konuştu:
     Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidir ki temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Bu duygularla bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden başta ebedi komutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere komutanından erine kadar bu mücadeleye iştirak eden Türk ordusunun kahraman mensuplarını, bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.
     Törene, Ulaş Kaymakamı Ali Altınkaynak, Belediye Başkanı İsmail Koçak, Jandarma Bölük Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Hüseyin Morkaya, İlçe Emniyet Amiri Komiser Ahmet Başer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Kanca, daire amirleri ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.
     Ulaş Ortaokulu öğrencileri, Cumhuriyet YİBO Konferans Salonunda Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla program düzenledi.
     Okulun Türkçe öğretmeni Soner Bülte, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Öğrenciler, Çanakkale Zaferi ile ilgili şiirler ve Çanakkaleden mektuplar okudu. Öğrencilerin sahnelediği Çanakkale Geçilmez adlı tiyatro oyunuyla sona eren programı, protokol üyeleri izledi.
    
     Muhabir: Çetin Karaçoban - Faruk Kara
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER