18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü


YOZGAT (A.A) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü sebebiyle Yozgatın Akdağmadeni, Sorgun ve Çekerek ilçelerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
     Akdağmadeni Belediye Meydanındaki Atatürk anıtına çelenklerinin konulması ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile devam etti.
     Programa Akdağmadeni Kaymakam Vekili ve Saraykent Kaymakamı Ali Öner, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Yusuf Özkan, Belediye Başkanı Suphi Daştan, Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Ünlü, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve okul müdürleri katıldı.
     Pazarcık Jandarma karakol Komutanı jandarma Astsubay Başçavuş Zekeriya Nergiz, yaptığı konuşmada, 18 Mart, şanlı bayrağımızı yeryüzünün pek çok noktasına taşıyarak üç kıtayı Türk yurdu haline getirenlerin, kurdukları devletler ve imparatorluklar ile tarihe yön verenlerin, kazandıkları zaferlerle çağ kapayıp, çağ açanların ve idealleri uğruna bedenlerini, bu kutsal topraklara koyanların görkemli bir şekilde anılması için belirlenmiş şehitleri anma günüdür dedi.
    
     -Sorgunda törenlerle kutlandı-
    
     Sorgun ilçesindeki törene, Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Jandarma ve Karakol Komutanı Üsteğmen Murat Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Davut Zerman, daire müdürleri ve görevli öğrenciler katıldı.
     Törende konuşan Jandarma Kıdemli Başçavuş Deniz Koç, Çanakkale Savaşının dünya tarihinde bir dönüm noktası olduğunu, kazanılan bu zaferle Türk milletinin dünya tarihinde belirleyici bir rol oynadığını belirtti.
     Etkinlikler Yavuz Selim ve Oral Bektaş ortaokulları tarafından hazırlanan programlarla devam etti.
    
     -Çekerekte mevlit okutuldu-
    
     Çekerek ilçesinde düzenlenen programa Kaymakamı Kürşad Atak, Garnizon Komutanı Mehmet Ali Güler, Belediye Başkanı Duran Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bedrettin Bozkurt, daire amirleri ve okul müdürleri katıldı.
     Program Atatürk anıtına çelenk koyma töreni ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon komutanı Mehmet Ali Güler yaptı. Program Çekerek Anadolu Lisesinin hazırladığı etkinlik ile devam etti. Ardından şehitler mezarlığında dua edildi.
     Şehit ve Gazi ailelerine Çekerek Şatoda öğle yemeği verildi. Merkez Tevhid Caminde de mevlidi şerif okutuldu.
    
     Muhabir: Yunus Taştan - Şahin Özmen - Eyüp Yıldız
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER