18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü


BİTLİS (A.A) - Bitliste, 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle tören düzenlendi.
     Şehitler Anıtına çelenklerin bırakılmasıyla başlayan program, İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda devam etti.
     Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vali Veysel Yurdakul, şehitliğin yalnızca İslam dininde yer aldığını söyledi.
     Yurdakul, şöyle konuştu:
     Bize karşı koyan, vatanı bölmek isteyen ve bizi bu vatan ve coğrafyadan çıkarmak isteyenlerin, şehitlik anlayışı yoktur. Asker, polis, koruyucu ve onların değerli yakınlarının sığınacağı bu manevi kale, bizim için çok farklı bir anlam ifade ediyor. Onun için insanlarımız Çanakkalede, Anadoluda, Kıbrısta, Korede şehit verdiler. Belki onlar geçici dünya hayatlarını vererek ebedi cenneti kazandılar. Ailelerine, kalanlarına, çocuklarına ebedi bir şeref madalyası verdiler. Onlar hayattaki en değerli varlıklarını, hayatlarını yüce bir değer uğruna verdiler. Canlarını, kanlarını, bedenlerini bu ülke için siper ettiler. Bizler, Allaha ve şehitlik müessesine inanan, gerektiği yerde canını bu vatan için gözünü kırpmadan verecek insanlarız.
     Ardından, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Vali Yurdakul, anma günü nedeniyle, Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce, Kültür Merkezi Sergi Salonunda düzenlenen serginin açılışını yaptı.
     Programa Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, İl Emniyet Müdürü Saadettin Akgüç, kurum amirleri, şehit yakınları, öğrenci ve öğretmenler katıldı.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER