18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Vali Aksoy: Çanakkale Zaferi vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır


SAMSUN (A.A) - Vali Hüseyin Aksoy, Çanakkale Zaferi vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır dedi.
     Samsunda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıldönümü nedeniyle Atatürk Kültür Merkezinde program düzenlendi.
     Vali Hüseyin Aksoy, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde birçok zorluğun üstesinden geldiğini hiçbir zaman esaret altına girmediğini ve tarihe yön veren parlak zaferlere imza attığını belirtti.
     Çanakkale Zaferinin Türk milletinin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden birisi olduğunu vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:
     Genç bir komutan olan Mustafa Kemal, Çanakkalede gösterdiği inanılmaz kahramanlık, komuta bilgileri ve vatan aşkıyla milletimizin sevgisini o yıllarda kazanmıştır. Çanakkalde ortaya konulan ruh, milli mücadelede kendini göstermiş bütün fertleriyle el ele veren milletimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde nihayet zafere ulaşmıştır. Çanakkale Zaferi sadece geçmişimize ait bir başarı değil bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün de en önemli ilham kaynaklarından biri olmuştur. Çanakkale Zaferi vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır.
     Konuşmanın ardından Çanakkale Deniz Zaferini anlatan belgesel ve İlkadım Anadolu İmam Hatip Lisesinin hazırladığı 18 Mart Şehitler Günü Oratoryosu izlendi.Devlet Övünç Madalyası verilecek şehit ve gazilerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından Aksoy tarafından şehit yakınları ve gazilere madalyaları takdim edildi.
     Programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, protokol üyeleri, Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzunun eşi Cihan uzun, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları, vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Anıl Kuru
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER