19 Eylül Gaziler Günü, Araklıda kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, Araklıda kutlandı


TRABZON (A.A) - 19 Eylül Gaziler Günü, Araklıda düzenlenen törenle kutlandı.
     Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunma törenine, Kaymakam Adnan Tezcan, Belediye Başkanı Recep Çebi, Garnizon Komutanı Coşkun Koç, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile gaziler ve vatandaşlar katıldı.
     Garnizon Komutanı Koç, saygı duruşu ve İstiklal Marşının seslendirilmesinin ardından yaptığı konuşmada, milli mücadeleyi başlatan ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürke, Sakarya Meydan Savaşından sonra 19 Eylül 1921 tarihinde TBMMde gazilik unvanı verildiğini söyledi.
     Koç, 19 Eylül tarihinin Gaziler Günü olarak kutlanması kararının, gazilere verilen önem ve onlara duyulan şükran duygularının nişanı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış olan yüce Türk milleti, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını hedef alan her saldırıyı binlerce şehit ve gazi olma pahasına korumayı bilmiştir. Dün Çanakkalede, Dumlupınarlarda, Korede ve Kıbrısta vatanın müdafaası ve dünya barışı için şahadete ulaşan ve gazi olarak dönen kahraman evlatlarımız, bugün ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak için fırsat arayan dış güçlerin desteklediği kanlı terör örgütüne karşı ülkemizin doğu ve güneydoğu bölgesinde mücadele yürütmektedir.
     Bu mücadelede binlerce şehit verildiğini, binlercesinin de gazilik mertebesine ulaştığını belirten Koç, Herkes bilmelidir ki ne şekilde olursa olsun vatanımızın bütünlüğünü hedef alan güçler, kahraman güvenlik güçlerimizle mücadele azmi ve kararlılığı karşısında yok olmaya mahkumdurlar. Büyük Önderimiz Atatürke mareşal rütbesi ve gazilik unvanının verilişinin yıl dönümünü ve Gaziler Gününü kutluyoruz. Bu vesileyle aramızdan ayrılmış şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz dedi.
     Törenin ardından Kaymakam Tezcan, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarıyla yemekte bir araya geldi.
    
     Muhabir: Mustafa Solmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber 19 Eylül Gaziler Günü, Araklıda kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER