19 Mayıs kutlamaları

19 Mayıs kutlamaları -Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Çorum, Ordu, Amasya, Giresun ve Sinopta çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı


ORDU (A.A) - 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Ordu, Çorum, Amasya, Giresun ve Sinopta çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı.
     Şarkiye Mahallesindeki Atatürk Anıtına çelenk sunumu sonrasında Cumhuriyet Meydanında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından halk oyunları ekipleri ve öğrencilerce çeşitli spor dallarında gösterilerde bulunuldu.
     Kutlamalara, Ordu Vali Vekili Ömer Adar, AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, İl Garnizon Komutanı Albay Şeref Çakmak, Belediye Başkanı Seyit Torun ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Çorum-
    
     Hürriyet Meydanında toplanan öğrenciler, halk oyunları gösterilerinin ardından gençlik yürüyüşüne katılarak Gazi Caddesini takiben Atatürk Anıtına yürüdü.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Haşim Eğer tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk Anıtındaki tören sona erdi.
     Atatürk Spor Salonunda, Gençlik Şöleni ile devam eden etkinliğin açılışında konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, 19 Mayısın, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin başladığı gün olduğunu ifade ederek, "Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayısın, 94üncü yıl dönümünü gururla kutluyor ve anıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, ilerde ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde Türkiyeyi daha güçlü hale getireceksiniz" diye konuştu.
     Daha sonra, Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Folklor, güreş ve tekvando gösterileri ile devam eden kutlamalar, verilen konserle son buldu.
     Etkinliklere, Çorum Valisi Sabri Başköy, AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
    
     -Amasya-
    
     Amasyada 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Yavuz Selim Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından Amasya Belediyesi Bando Takımı eşliğinde saygı duruşundu bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Ardından Vali Abdil Celil Öz, 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Haluk Yıldızdan, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri eşliğindeki kortej, Ziyapaşa Caddesinden Şehzadeler Gezi Yoluna kadar yürüdü. Burada öğrenciler çeşitli gösterilerde bulundu.
     Etkinlikler kapsamında Vali Abdil Celil Öz ve beraberindeki protokol üyeleri, gezi yolu güzergahında oluşturulan alanlarda, gençlerle basketbol, futbol, tenis, golf gibi müsabakalarda yer alarak eğlenceli dakikalar yaşadı.
    
     -Giresun-
    
     19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Giresunda törenlerle kutlandı.
     Giresun Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törende, Atatürk Anıtına çelen sunuldu ardından öğrenciler tarafından halk oyunları gösterilerinde bulunuldu.
     Giresun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde devam eden törende, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, çeşitli yarışmalar düzenlendi.
     Program, bilim teknik standının açılması ve halk oyunları gösterileri ile sona erdi.
     Programa, Vali Yardımcıları Bekir Ergök ve Fethi Yorulmaz, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Sinop-
    
     19 Mayıs Atatürkü Anma ve Gençlik Spor Bayramı Sinopta törenle kutlandı.
     Sinop Valiliği önünde yapılan törenler, Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Çelik, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.
     Atatürkün Gençliğe Hitabesinin okunmasının ardından Gençliğin Ataya Cevabı okundu. Tören, Sinop Üniversitesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile sona erdi.
     Törene, Sinop Valisi Ahmet Cengiz, Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Coşkun, Belediye Başkanı Baki Ergül, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Ekip / İsmail Çimen
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber 19 Mayıs kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER