19 Mayıs kutlamaları

19 Mayıs kutlamaları -Muğladaki kutlamalar Cumhuriyet Meydanında yapıldı


MUĞLA (A.A) - 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Muğlada kutlandı.
     Cumhuriyet Meydanındaki kutlamalar, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çekerin Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı.
     Saygı duruşunda bulunulması İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Çeker, gençlerin bayramını kutladı.
     Kutlama törenlerine, Muğla Vali Vekili Salih Gürhan, AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ile daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile 20 ülkeden gelen yabancı öğrenciler katıldı.
     Kutlamalar kapsamında Cumhuriyet Meydanında kurulan oyun parkurlarında öğrenciler tırmanma, langırt, sumo güreşi, Uzakdoğu sporları gibi etkinliklere katılarak eğlendi.
     Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen "Takıl Peşime Bisiklet Turuna" katılan vatandaşlar ise Cumhuriyet Meydanından Karabağlar Yaylasına kadar pedal çevirdi.
    
     -Fethiye-
    
     19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Fethiyede de çeşitli etkinlikler ile kutlandı.
     Beşkaza Meydanındaki Atatürk anıtına Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelengi sunuldu.
     Buradaki programın ardından Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Amfi Tiyatroda Uzakdoğu sporları ve cimnastik gösterilere yapıldı.
     Programlara Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Belediye Başkanı Behçet Saatçi, Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık ile siyasi partilerin temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Durmuş Genç - Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 19 Mayıs kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER