19 Mayıs kutlamaları

19 Mayıs kutlamaları -Bingölde 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı


BİNGÖL (A.A) - Bingölde 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı.
     Bingöl Valiliği önünde İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşuyla başlayan kutlamalar, Bingöl TBMM Vakfı Fen Lisesinde devam edildi.
     Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Erdal Arıkan, yaptığı konuşmada, bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürkün millu mücadeleyi başlattığını vurgulayarak, şöyle konuştu:
     "Samsuna çıkışı bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcıdır. Bugünkü mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü o günlere borçluyuz. Atatürk ulusal mücadelenin Türk milleti tarafından sahipleneceğini her fırsatta belirtiyor ve buna gönülden inanıyordu. Nitekim çağdaş bir yönetim anlayışına sahip özgür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti bu inancın ürünüydü. Bu günde vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. Bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürkün 19 Mayısı armağan ettiği gençlere büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.
     19 Mayıs 1919da bağımsızlık ateşini yakan Atatürk göstermiş olduğu mücadeleyle Kurtuluş Savaşını onan inanan milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle bu günü gençlere armağan etmiştir."
     Konuşmaların ardından tören halk oyunları ekibi gösterisi ile düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesiyle son buldu.
     Törene Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, kamu kurum amirleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.
    
     Muhabir: Naim Boşkut-Abdullah Çelik / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber 19 Mayıs kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER