19. Uluslararası Altın Koza Film Festivaline

19. Uluslararası Altın Koza Film Festivaline doğru -Yeni filmler uluslararası satış acentelerine tanıtılacak


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesince bu yıl 19uncusu düzenlenecek Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında yeni filmlerin uluslararası satış acentelerine tanıtılacak.
     Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yaptığı yazılı açıklamada, 17-23 Eylülde yapılacak 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali sayesinde Türk sinemasının bütün yeni filmlerinin dünyaya tanıtılacağını belirtti.
     Festival kapsamında düzenlenecek Adana Pazarında filmlerin Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği (SE-YAP) iş birliğiyle uluslararası satış acentelerine tanıtılacağını bildiren Aldırmaz, şunları kaydetti:
     Adana Pazarı, festivale paralel düzenlenecek ve sadece davetli uluslararası satış acentesi temsilcileri, festival programcıları ve müzelerin film küratörlerine açık olacak. Adana Pazarı uzun metrajlı kurmaca filmlerle sınırlı kalmayacak. Pazara kısa film, belgesel, deneysel ve canlandırma dallarında yapım ve yapım sonrası aşamalardaki her proje katılabilecek. Katılımcılar projelerinin tamamını, diledikleri uzunlukta bir bölümünü ya da fragmanını sunmayı tercih edebilecek.
     Yılda yaklaşık 70 film üretilmeye başlanan, her yıl bir düzine kadar genç sinemacının kayda değer projelerle piyasaya çıktığı Türkiye sinemasının en önemli sorunlarından birisi tanıtım ve pazarlama olarak öne çıkıyor. Uluslararası film sektörü hakkında bilgisizlik, deneyimsizlik, yöntemsizlik ve finansal sıkıntılar sinemamızın dışa açılımının, dünya çapında bir sektör haline gelmesinin, hatta büyük bir Türkiyeli nüfusunu barındıran Avrupadaki sinema sektörüne entegre olmasının önünde aşılması güç bir engel teşkil ediyor. Bu kapsamda, Altın Koza ve SE-YAP, sinemacılarımıza olanakları ve birikimi çerçevesinde destek vermek amacıyla Adana Pazarını kurdu.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz / Aycan Demirel
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivaline Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER