2 günlük bebek için ambulans helikopter

2 günlük bebek için ambulans helikopter -Mavi Bebek Sendromu yaşayan 2 günlük bebek, ambulans helikopterle İstanbula sevk edildi


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta, doğumsal kalp rahatsızlığı nedeniyle Mavi Bebek Sendromu hastası olan 2 günlük bebek, 112 acil ambulans helikopterle İstanbula sevk edildi.
     Ereğli ilçesinde dünyaya gelen Turan ve Eda Güneş çiftinin 2 günlük erkek bebeği, özel bir hastanedeki tedavinin ardından Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.
     Burada, mavi bebek sendromu teşhisi konulan bebek Güneşin, BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesinden İstanbula sevki kararlaştırıldı.
     Karayoluyla götürülmesi riskli görülen bebek için Sağlık Bakanlığından ambulans helikopter istendi.
     Sağlık Bakanlığından talep edilen ambulans helikopterin Kozlu beldesindeki sentetik çim yüzeyli futbol sahasına inmesi ardından helikoptere bindirilen bebek, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.
     Bu arada Kozlu Belediyesi itfaiye araçlarının futbol sahasında herhangi bir kazanın meydana gelmemesi için güvenlik önlemi aldığı görüldü.
     Baba Turan Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, bebeklerinin iki gün önce Ereğlide dünyaya geldiğini belirterek, Bebeğimizde morarma başlayınca BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Burada yapılan tedavisinde kalbinde sıkıntı olduğu ve temiz kanı pompalamadığı belirlendi. Bize bebeğimizin yüzde 30-40 hayati tehlikesi olduğu söylendi. Bundan dolayı da İstanbula sevki kararlaştırıldı diye konuştu.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber 2 günlük bebek için ambulans helikopter Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER