2. Çocuk Oyunları Mendil Kapmaca ve

2. Çocuk Oyunları Mendil Kapmaca ve Seksek Turnuvası


ERZURUM (A.A) - Erzurumda 2. Çocuk Oyunları Mendil Kapmaca ve Seksek Turnuvası yapıldı.
     Aziziye Belediyesi ile Çocuk Oyunları ile Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ÇOSKK) Mendil Kapmaca Federasyonu Erzurum Temsilciliği tarafından Aziziye Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen turnuvaya, 13 ilköğretim okulu katıldı.
     Belediye Başkan Fatih Cengiz, burada yaptığı konuşmada, teknolojinin geliştiği, internetin yaygınlaştığı günümüzde çocukların geleneksel oyunlarla tanışmasını ve bu oyunların yaşatılmasını oldukça anlamlı bulduğunu söyledi.
     Anne-babaların oynadığı, dostluk, sevgi ve dayanışma kokan oyunları oynamaya çocukları teşvik etmenin mutluluk verici olduğunu belirten Cengiz, "Çocuklarımızın oyun oynamalarını, geleneksel oyunlarımızı yaşatmalarını arzu ettiğimiz için bu organizasyonda yer aldık. Onların oyun oymalarını, paylaşmalarını, kardeşlik ve dostluk ilişkilerini pekiştirmelerini istedik. Bu anlamlı organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum. Tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum" dedi.
     Mendil Kapmaca Federasyonu Erzurum Temsilcisi Çetin Şengül ise "Çocuk oyunla büyür" sloganıyla yola çıktıklarını ve geçtiğimiz yıl ilki yapılan çocuk oyunları liginin ve turnuvalarının ikincisini organize etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
     Şengül, Başkan Cengizi "Çocuk dostu başkan" ilan ettiklerini kaydetti.
     Turnuva 18 Mayısta düzenlenen törenlerin ardından sona erecek.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber 2. Çocuk Oyunları Mendil Kapmaca ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER