2. Organize Sanayi Bölgesinin imar planı

2. Organize Sanayi Bölgesinin imar planı onaylandı


ERZURUM (A.A) - 2. Organize Sanayi Bölgesinin imar planları Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı.
     Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı ve 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Saim Özakalın, yaptığı yazılı açıklamada, OSBde yatırım yapmak isteyen müteşebbislerin bir an önce tamamlanmasını beklediğini belirtti.
     Erzurum-Pasinler karayolunun 5. kilometresindeki Güney Taşsırtı mevkisinde bulunan 216 hektarlık 2. OSBnin, 2001 yılında tüzel kişiliğine kavuştuğunu ifade eden Özakalın, şunları kaydetti:
     "İmar planına esas olacak jeolojik ve jeoteknik raporları hazırlatılarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan rapor, 11 Mayıs 2005te Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğüne gönderildi. Buna mukabil, 21 Mayıs 2010 tarihinde müteşebbis heyet ve yönetim kurulu oluşturularak, ilk etapta 50 hektarlık alan için 2004-2015 yıllarında kullanılmak üzere 6 milyon 900 bin lira kredilendirilmiştir."
     Erzurum Valisi Sebahattin Öztürkün Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu 2. OSBnin altyapı projelerinin ihalesinin, 12 Ocak 2012 tarihinde yapıldığını hatırlatan Özakalın, şöyle devam etti:
     "Haritalar çizildi, avam projeler hazırlandı ve imar ve parselasyon planlarının tamamlanarak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına gönderildi. Bakanlık tarafından onaylanan imar planı 1 ay süreyle askıya çıkarıldı. Askı sürecinin ardından, içme suyu, kullanma suyu, atık su, kanalizasyon, yağmur suyu, elektrik, yol, altyapı sistemine ait projeler, arıtma tesisi yolları, haberleşme şebekesi, drenaj işleri ve doğalgaz alt yapı tatbikat projelerinin çizilmesine geçilecek. Daha sonra çizilen plan ve projelerin uygulamaya konulması için ihale yapılacak."
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber 2. Organize Sanayi Bölgesinin imar planı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER