2013 Akdeniz Oyunlarına doğru

2013 Akdeniz Oyunlarına doğru -Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi Şanıvar: Akdeniz Oyunları önemli bir referans


ADANA (A.A) - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi Ramazan Şanıvar, Mersinde 2013 yılında yılda 17ncisi organize edilecek olan Akdeniz Oyunlarının Türkiyenin olimpiyatlara adaylığı noktasında önemli bir referans olacağını bildirdi.
     Şanıvar, özel bir okulda yapılan etkinlikte Akdeniz Oyunlarının Akdenize kıyısı olan ülkeler arasında her 4 yılda bir organize edildiğini belirtti.
     Oyunların olimpiyatlardan sonra en fazla branş ve sporcu ile gerçekleştirilen bir spor organizasyonu olduğuna dikkati çeken Şanıvar, oyunların tarihsel gelişim süreci hakkında da öğrencilere bilgiler verdi.
     Şanıvar, oyunların bir ülkeye verilmesi için somut ve belirli kriterler arandığını belirterek, şunları kaydetti:
     Başta ülkenin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı olmak üzere o ülkenin Meclis ve milletvekillerinin de oyunlara destek vereceklerini taahhüt etmeleri gerekiyor. Ayrıca iklim, terör, havaalanı, trafik, yatak kapasitesi, olimpik ölçülerdeki spor tesisleri, olimpiyat oyuncu sayısı, olimpiyat kültürü ve seyircisi, medyanın ilgisi de kriterler arasında. Bu anlamda Mersinde 2013 yılında yılda 17ncisi organize edilecek olan Akdeniz Oyunları Türkiyenin olimpiyatlara adaylığı noktasında önemli bir referans.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber 2013 Akdeniz Oyunlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER