23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -Burdur Belediye Başkanı Akkaya: -"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, aynı zamanda dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek ça


BURDUR (A.A) - Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının, aynı zamanda dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak "Bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısı" olduğunu bildirdi.
     Akkaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, 23 Nisan 1920 tarihinin, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olduğunu kaydetti.
     Milli egemenlik kavramının Türkiye Cumhuriyeti Devletinin demokratik meşrutiyet temelinde kurulduğunun en açık ifadesi olduğunu belirten Akkaya, "Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin dünyada bir benzeri daha olmayan istiklal mücadelesinin, bu en büyük ve en anlamlı milli mutabakatının içinde doğmuş, milli egemenliğimizin de en somut tecellisi olmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu ve yüce Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadelenin çetin şartlarında dahi Türkiye Büyük Millet Meclisinin demokratik bir zemin olarak muhafazasına büyük önem göstermiş, Meclis üstünlüğünü temel prensip olarak benimsemiştir" ifadesini kullandı.
     Akkaya, aziz milletin istiklal mücadelesindeki büyük azim ve kararlılığının, bugün de muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme yolunda verilen istikbal mücadelesinin en güçlü ilham kaynağı olduğunu kaydetti.
     Akkaya mesajında, şu görüşlere yer verdi:
     "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, aynı zamanda dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısıdır. Bu çağrıda, bu bayramı çocuklara armağan eden Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürkün güçlü sesi vardır. İnanıyorum ki bütün çocuklarımız bu çağrıdaki ruh ve şuurla geleceğin müreffeh Türkiyesini inşa edecek, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir. Bu duygularla 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi dileklerimle bütün çocuklarımızı sevgiyle selamlıyorum."
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER