23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı


KAYSERİ (A.A) - CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Kulkuloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Anadolu halkının, kurtuluşun ve bağımsızlığın omuz omuza verilerek top yekün bir mücadele sonucunda kazanılıp korunacağını en iyi bilen halk olduğunu belirti.
     "23 Nisan 1920 dünyaya, Türk vatanının, milleti ve devleti ile bölünmez bir bütün olarak kalacağının ilanıdır. Her ne kadar günümüzde millet olma, ulus olma düşüncesi, kimi çevrelerce kurtulmak gereken bir yük gibi görülse dahi, yüce Türk ulusu, dünden almış olduğu bu mirası gelecek kuşaklara aktarmasını bilmektedir" ifadelerini kullanan Kulkuloğlu, Türk Ulusunun, yüzyıllardır bir ve diri kalmasının en önemli unsurunun bir arada yaşamak olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:
     "1920li yıllarda milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır anlayışı, işte bu anlayıştan başkası değildir. Mustafa Kemalin, toplumun en saf, en temiz bireyleri olan çocuklara bu günü bayram olarak vermesinin sebebi, bağımsızlık ve vatan kavramının çocuklarımıza taşımamız gereken kutsal bir miras ve emanet olmasıdır. Vatan ve bağımsızlık geçmişten gelen bir miras ve geleceğe taşınması gereken bir emanettir. Bu inancın eşliğinde tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor ve esenlikler diliyorum."
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER