Dünya Aşı Haftası

Dünya Aşı Haftası -Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay: "Aşılama oranında Türkiye, gelişmiş ülkelerin üzerinde bir başarı elde etti"


MANİSA (A.A) - Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, "Aşılama oranında Türkiye gelişmiş ülkelerin üzerinde bir başarı elde etti" dedi.
     Manisa 27 Nolu Aile Sağlığı Merkezi açılış töreninde konuşan Tay, toplum sağlığı açısından önemi tartışılmaz olan aşılama konusunda duyarlılık oluşturmak ve eksik aşılı çocuklara ulaşmak amacıyla Dünya Aşı Haftası etkinliklerinin başladığını söyledi.
     Çocukların eksik aşılarını tamamlamak üzere Aile Sağlığı Merkezlerine götürülmesi konusunda vatandaşları uyaran Tay, "Aşılama oranında Türkiye gelişmiş ülkelerin üzerinde bir başarı elde etti. Manisada aşıyla birçok hastalığın kökünü kazıdık. Aşılamada elde edilen başarı, ülke sağlık verilerine de yansımaktadır. 2003 yılında 7 hastalığa karşı aşılama yapılırken, bugün 13 hastalığa karşı aşılama yapılmaya başlandı. Bunun sonucu olarak da Manisada artık birçok hastalık görülmemektedir" diye konuştu. Tay, aşılama hizmetlerinin ücretsiz yapıldığını hatırlattı.
     AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş da Sağlık Bakanlığının logosundaki ay yıldızın Türkiye Cumhuriyetini temsil ettiğini hatırlatarak "Bu logodaki ay yıldız başkalarının değil. Hem bayrağımızla hem de Türkiye Cumhuriyeti ile gurur duyuyoruz" dedi.
     Konuşmaların ardından 27 Nolu Aile Sağlığı Merkezi açılışı yapıldı. Merkezi gezen ve aynı zamanda doktor olan Yurttaş, 1 yaşındaki Azra Polatlı isimli bebeğin aşısını yaptı.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Halil Şahin
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Dünya Aşı Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER