23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Kocatepe Parkındaki Atatürk Anıtındaki törenle başladı.
     Anıta çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Atatürk Spor Salonunda devam eden programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, milli ve dini bayramların, birlik ve beraberliği pekiştirdiğini kaydetti.
     Bayramların, millet olarak, hüzün ve sevinçte bir olunduğunu gösterdiğini dile getiren Yalçın, şöyle konuştu:
     "Bizler, bu cennet vatanı canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın, bu emanetlerini nasıl daha iyi koruyup geliştirerek yarınlara taşıyabileceğimizi konuşmalıyız. Bu vatanı, vatanlar içerisinde en büyük vatan yapmayı kutlu bir görev olarak görmeliyiz, bunu da başaracak olan çocuklarımızdır. Çocuklarımızı, tarihini bilen, ufkunu gören ve adımlarını buna göre atan bireyler olarak yetiştirmek en büyük görevimiz ve sorumluluğumuzdur."
     Konuşmanın ardından 23 Nisan Çocuk Korosu, çeşitli şarkılar ve türküler seslendirdi. Halk oyunları, jimnastik gösterileri sunulması ve şiirlerin okunmasının ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.
     Törene, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İkmal ve Garnizon Komutanı Albay Gökhan İsmet Gülmez, daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER