23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor -DSP Genel Başkanı Türker: "23 Nisan, çocukların, geleceğin sahibi olduklarını belirtmek için çocuklara hediye edilmiştir"


BURSA (A.A) - DSP Genel Başkanı Masum Türker, "23 Nisan, çocukların, geleceğin sahibi olduklarını belirtmek için çocuklara hediye edilmiştir" dedi.
     Türker, televizyon programlarına katılmak üzere geldiği Bursada, gazetecilere yaptığı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının, sadece çocukların bayramı olmadığını söyledi.
     Bu günün, Türkiyenin millet olarak doğuşunun bayramı olduğunu dile getiren Türker, şöyle konuştu:
     "23 Nisan 1920de, Türk kavramı millet boyutu kazandı. 23 Nisan, çocukların, geleceğin sahibi olduklarını belirtmek için çocuklara hediye edilmiştir. 23 Nisan, ilk kez Türkiyede millet olgusu oluşturulurken ve Türkiye Cumhuriyetinin temelini oluşturacak Kurtuluş Savaşı başlatılırken maviyle geleceğin buluştuğu gündür. Maviden kasıt, Meclistir ve bu meclisimizin ilk adı Millet Meclisidir. Yani Türkiyeyi oluşturan halkların, ilk defa bir araya gelip yeni bir millet kurmayı hedeflediklerini müjdeledikleri gündür. Nitekim daha sonra Büyük Millet Meclisinde de Türkiye kelimesi ile Türkiyenin oluşumunu sağlayacak millet olgusu ortaya konulmuştur."
    
     Muhabir: Burcu Özer
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER