24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -Bandırma Belediye Başkanı Pekel: -Toplumu bilgilendirmenin ötesinde basın, bugün tüm dünyada kamuoyunun sesini duyurma görevini de üstlenmiş, halkın demokratik yollarla görüşlerini dile getirmesinin en önemli


BALIKESİR (A.A) - Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Pekel, mesajında, özgür basının, toplum çıkarları korunarak, saydam bir yönetim anlayışına ulaşılmasında, halkın haber alma hakkını kullanması ve kamuoyu oluşturulmasında etkin rol oynadığını belirterek, şunları kaydetti:
     Toplumu bilgilendirmenin ötesinde basın, bugün tüm dünyada kamuoyunun sesini duyurma görevini de üstlenmiş, halkın demokratik yollarla görüşlerini dile getirmesinin en önemli araçlarından biri olmuştur. Basının özgür konumunu gölgeleyen ve basını temel işlevinden uzaklaştıran sansür, halkın çıkarlarının savunulmasını ve özgür düşüncenin gelişmesini engeller. Basının örtülü ya da açık biçimde sınırlandığı, basın özgürlüğünün sağlanamadığı ülkelerde basın halkın ve gerçeğin sesi olma işlevini yitirir.
     Başta kentimiz yerel basınında görev yapan basın emekçilerimiz olmak üzere tüm basın çalışanlarının Basın Bayramını kutluyorum.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER