29 Ekim Cumhuriyet Bayramına doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramına doğru -Tosya Kaymakamı Türköz: -Cumhuriyet, ülkemiz için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir


KASTAMONU (A.A) - Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Cumhuriyetin Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihinin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olduğunu bildirdi.
     Türköz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyetin ilanının ilk günkü gibi büyük bir coşku ve heyecanla kutlandığını belirtti.
     Cumhuriyetin geride kalan 89 yılının bir uygarlık öyküsü olduğunu anlatan Türköz, şunları kaydetti:
     Cumhuriyet, ülkemiz için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir. Cumhuriyet sayesinde toplumumuz, ulus olma bilincine kavuşmuş ve birey ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşlar haline gelmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran ve rahmetle anıyor, aziz milletimizin sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşaması temennisiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
    
     Muhabir: Mehmet Ulusoylar
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER