2B arazilerinin satışı

2B arazilerinin satışı -Kocaeli Defterdarı Dal: İlimizde başvuru sayısı 5 bin 27ye ulaşmış ve başvuru oranı yüzde 56 olarak gerçekleşmiştir


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Defterdarı Süleyman Dal, Kocaelide 2B başvuru sayısının 5 bin 27ye ulaştığını belirterek, başvuru oranının da yüzde 56 olarak gerçekleştiğini bildirdi.
     Dal, yaptığı yazılı açıklamada, orman vasfını kaybetmiş 2B arazilerinin hak sahiplerine satışını düzenleyen 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunnun 26 Nisanda Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, kanunun yayınlanmasıyla başlayan satın alma başvurularının Kocaeli Defterdarlığının Gebze ve İzmit Emlak müdürlüklerinde halen devam ettiğini kaydetti.
     Son başvuru tarihinin 30 Ekim olduğunu ifade eden Dal, vatandaşların bu tarihe kadar başvuru yapmadıkları takdirde kullanmakta oldukları arazileri doğrudan satın alma haklarını kaybedeceklerini vurgulayarak, Gebze ve İzmit Emlak Müdürlüğünce ilan edilen listelerde adı bulunan vatandaşların başvuru yapana kadar sadece kullanıcı olduklarını ifade etti.
     Dal, başvuruda bulunanların hukuken hak sahibi niteliğini kazandıklarını belirterek, bu nedenle vatandaşların hak sahibi olabilmeleri için 30 Ekim tarihinden önce başvurularını yapmaları ve başvuru bedellerini yatırmaları gerektiğini kaydetti.
    
     -Başvuru oranlarında 4. sırada-
    
     2B kullanıcılarının satış bedellerine mahsup edilmek üzere Kocaelideki tüm ilçe sınırları içindeki mahalle ve köylerde bulunan araziler için 2 bin lira başvuru bedelini ödeyerek satın alma başvurusu yapma işlemlerinin devam ettiğini belirten Dal, halk arasında başvuru süresinin uzatıldığı yönünde gayri hukuki ve hak sahibi vatandaşların mağduriyetine sebep olabilecek dedikodulara itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.
     Dal, Kocaeli genelinde 8 bin 833 2B kullanıcısı olduğuna dikkati çekerek, 6292 sayılı yasayla tanınan bu tarihi fırsata vatandaşlarımızın gösterdikleri yoğun ilgi sonunda, ilimizde 5 Ekim itibariyle başvuru sayısı 5 bin 27ye ulaşmış ve başvuru oranı yüzde 56 olarak gerçekleşmiştir. Bakanlığımız Milli Emlak Otomasyon Projesi kayıtlarına göre başvuru oranları dikkate alındığında ilimiz Türkiye genelinde dördüncü sırada yer almaktadır ifadesini kullandı.
     Başvuruların halen devam etiğini ve Cumartesi günleri de başvuru aldıklarını anlatan Dal, 2B arazileri ile ilgili bilgi almak isteyenlerin www.kodef.gov.tr adlı internet sitesinden de gerekli bilgilere ulaşabileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 2B arazilerinin satışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER