3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -CHP İl Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Pakkan: -Engellilerin siyasi alanda daha fazla etkin ve verimli olmalarının yolu açılmalıdır


ESKİŞEHİR (A.A) - CHP Eskişehir Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Hasan Pakkan, engellilerin siyasi alanda daha etkin ve verimli olmalarına imkan sağlanması gerektiğini bildirdi.
     Pakkan, yaptığı yazılı açıklamada, engelli vatandaşların 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladı.
     Engellilerle ilgili amaçlarının engele teşkil eden tüm engellerin ortadan kaldırılması olduğunu ifade eden Pakkan, şunları kaydetti:
     Özellikle görme engelli, yaşlı okuma ve yazması olmayan engelli vatandaşlarımızın şehir içi ulaşımını kolaylaştıracak şekilde, araçlarda ve trafik lambalarında sesli sistemler geliştirilmeli ve yaygınlaştırılmalıdır. Engelli raporları sürekliliği sağlanacak şekilde düzenlenmelidir. Engellilerin siyasi alanda daha fazla etkin ve verimli olmalarının yolu açılmalıdır. İşyerlerine engelli çalıştırmadıkları için uygulanan para cezalarının bir yaptırımı olmamaktadır. Bu nedenle işyerlerine verilen para cezalarının yerine daha çok engelli çalıştırılması hedeflenmeli ve sıkı takip edilmelidir. Bazı ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de engellinin engelinden dolayı tazminat alması için yasal süreç başlatılmalıdır.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER