3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Orduda çeşitli etkinlikler düzenlendi


ORDU (A.A) - Orduda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.
     Ordu Valiliği ve Ordu Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk olarak Ordudaki çeşitli engelli derneklerinin katılımıyla yürüyüş gerçekleştirildi.
     Düz Mahallede başlayan yürüyüş Ordu Belediyesi bando ekibin çaldığı müzikler eşliğinde Şarkiye Mahallesindeki Atatürk Anıtı önünde son buldu.
     Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.
     Daha sonra Ayışığı Düğün Salonunda devam eden etkinlikler kapsamında bazı engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye ve baston hediye edildi.
     Buradaki programa katılan Ordu Valisi Orhan Düzgün, yaptığı konuşmada Orduda engelliler ile ilgili bir çok projenin hayata geçirildiğini, bazı projelerin yapımına ise devam edildiğini belirtti.
     Her konuda engellilerin yanında olmaya çalıştıklarını da ifade eden Düzgün, Engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını daha kolay sürdürebilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz dedi.
     Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ise, Ordu Belediyesi olarak engellilere güzel yarınlar sunmak için çalıştıklarını ve eksik kalan çalışmalara devam ettiklerini dile getirdi.
     Torun, Ordudaki engellilerin kaldırımları rahat kullanabilmeleri için çalışmaların sonuna gelindiğini de sözlerine ekledi.
     Etkinlikler, Halit Çebi İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER