3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Halk Sağlığı Müdürü Erdoğan: -Engellilik kişiyi ilgilendiren tıbbi değil, toplumsal bir sorundur


SAKARYA (A.A) - Halk Sağlığı Müdürü Aydın Erdoğan, Engellilik kişiyi ilgilendiren tıbbi değil, toplumsal bir sorundur
     Halk Sağlık Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle müdürlüğe bağlı kurumlarda çalışan engelli personele yemek verdi.
     Bir restoranda verilen yemekte konuşan Halk Sağlığı Müdürü Aydın Erdoğan, Engelliliğin kişiyi ilgilendiren tıbbi değil, toplumsal bir sorun olduğunu söyledi.
     Her sağlıklı bireyin birer engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğine dikkati çeken Erdoğan, Engellilerin toplumsal yaşama tam ve eşit katılım sağlamasına yönelik olarak, eğitim, sağlık, istihdam ve ulaşabilirlik gibi temel konularda engellilerin herhangi bir mağduriyete maruz kalmadan, toplumdaki diğer bireylerle eşit oranda haklarını kullanabilen kişiler haline getirilmelerine yönelik düzenlemeler yapılmalıdır şeklinde konuştu.
     Engellilerin topluma kazandırılması, kişisel ve sosyal haklardan eşit ölçüde faydalanmalarının sağlanması ve adına düzenlemelerin olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi:
     Bu yönde çalışmalar teşvik edilmekte ve gerekli düzenlemeleri gerçekleştiren kuruluşlara ödül verilmektedir. Bu kapsamda müdürlüğümüz 2011de Engelli Dostu Kurum ödülünü aldı. Bu anlayış doğrultusunda engellilerin eğitimi, sosyal hayata entegrasyonu, barınması ve istihdamı için gerekli olan her türlü destek ve imkan engelli vatandaşlarımıza sağlanmaya çalışılmaktadır.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER