3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü -Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Taş: -"Basın, objektif ve tarafsız gerçekleri yansıtacak biçimde haber yazma konusunda özgür olmalıdır"


ANTALYA (A.A) - Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, "Basın, objektif ve tarafsız gerçekleri yansıtacak biçimde haber yazma konusunda özgür olmalıdır" dedi.
     Taş, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler tarafından 1991 yılında alınan kararla 3 Mayısın Dünya Basın Özgürlüğü Günü kabul edildiğini hatırlattı. Basın kuruluşlarının, insanlara doğru ve tarafsız bilgi akışını sağlama görevi bulunduğuna işaret eden Taş, açıklamasında, "Basın, objektif ve tarafsız gerçekleri yansıtacak biçimde haber yazma konusunda özgür olmalıdır" dedi.
     Basının, çeşitli konularda kamuoyunu düşünceye sevk etmek için tartışmalar açması, doğru ve gerçeğe uygun bilgilerle bireyleri içinde yaşadığı toplumun ve insanlığın sorunları yönünden bilinçlendirmesi gerektiğini vurgulayan Taş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     "Bu özgürlük anayasada ve Basın Kanununda da kabul görmüştür. Elbette ki basının bu ayrıcalıklı konumu ve hukuk düzeninin kendisine tanıdığı özgürlük, tüm özgürlükler gibi yine hukuk düzenince çizilen sınırlara tabidir. Bu nedenle basın, yaptığı yayınlarda gerek anayasanın temel hak ve özgürlükler bölümünde yer alan gerekse Medeni Kanun ve ayrıca özel kanunlarda güvence altına alınmıştır. Antalya Kamu Hastaneleri Birliği olarak, ilimizde görev yapan basın ve yayın kuruluşlarına, onların temsilcisi gazeteci arkadaşlarımıza, kamuoyunu doğru bilgilendirdikleri, yapılan hizmetleri vatandaşlarımıza yansıttıkları ve görevlerini duyarlı bir şekilde yerine getirdikleri için öncelikle teşekkür ediyor, değerli basınımızın Dünya Basın Özgürlüğü Gününü kutluyorum."
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER