3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü


ORDU (A.A) - Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Arpacıoğlu, haber alma ve verme hakkının temel haklardan olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
     Vatandaşların haber alma hakkını kullanılabilmesi, işi haber vermek olan basının hür olup olmamasına bağlıdır. Vatandaşların gelişmeler hakkında doğru bilgilenmesi ve fikir sahibi olabilmesi için basına, basının bunu doğru yapabilmesi için de hür bir çalışma ortamına ihtiyaç vardır. Bu fonksiyonu ile basın 4. kuvveti olarak demokratik yönetimlerin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bütün dünyada olduğu gibi, ülkemizde de bu fonksiyonlarda zaman zaman kaymalar yaşandığı bir gerçektir.
     Bazı dönemlerde, baskı ve sansürle basın demokratik bir erk olmaktan çıkarılmış, bazı dönemlerde ise basın doğruluk ve tarafsızlık ilkelerinden uzaklaşarak diğer kuvvetleri de yönetme ve kontrol altına alma noktasına gelmiştir. Baskı ve sansürle basın özgürlüğü kısıtlanamayacağı gibi, basın da sahip olduğu özgürlüğü istismar etmemeli, asli görev ve konumunun dışına çıkmamalıdır.
     Ünyede bulunan yerel ve ulusal basının temsilcileriyle uyumlu çalıştıklarını vurgulayan Arpacıoğlu, İlçemizdeki basın mensuplarının görevlerini daha rahat yapabilmeleri için her türlü destek verilmiştir, verilmeye de devam edilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, ilçemizdeki bütün basın mensuplarının 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Gününü kutluyor, kendilerine başarılar diliyorum ifadelerini kullandı.
     (HC-ORH)
<< Önceki Haber 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER