30 yıldır çektiği röntgen filmleriyle kitap

30 yıldır çektiği röntgen filmleriyle kitap yazdı


KONYA (A.A) - Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Radyodiagnostik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Ödev, 30 yılı aşkın görev yaptığı Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde çektiği bütün filmleri saklayarak tıp dünyasına kazandırıyor.
     Ödev, hastalardan çektiği röntgen filmlerini daha sonraki yıllarda hastalıkların tanısının daha rahat yapılması ve yeni nesillere bu birikimin aktarılması için 32 yıldır saklıyor.
     Ödev, yaptığı açıklamada, arşive aldığı bu filmleri, Toraks Radyolojisi adlı kitapta toplayarak literatüre kazandırdığını söyledi.
     Hastalıkların tanısının yeni nesillere aktarılması ve elde edilen birikimlerin kaybolmaması için böyle bir yöntem takip ettiğini ifade eden Ödev, 1982 yılında göreve başladığından bugüne kadar binlerce hastanın göğüs filmini çektiğini, bu filmler sayesinde binlerce farklı ve önemli hastalıkların teşhislerini koyduklarını belirtti.
     Ödev, Ben de tanıların daha kolay yapılabilmesi için çektiğimiz bütün filmleri arşivledim ve Toraks Radyolojisi isimli bir kitap yazarak akademi camiasına eserlerimizi sundum dedi.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber 30 yıldır çektiği röntgen filmleriyle kitap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER