36 yıl sonra elini kullanabilecek

36 yıl sonra elini kullanabilecek -Bozüyükte bir kişi, 36 yıl önce bebekken dökülen sıcak su nedeniyle işlevini kaybeden sağ elini, mikrocerrahi ameliyatı sonrası kullanmaya başlayacak


BİLECİK (A.A) - Bilecikin Bozüyük ilçesinde bir kişi, 36 yıl önce bebekken dökülen sıcak su nedeniyle işlevini kaybeden sağ elini, mikrocerrahi ameliyatı sonrası kullanmaya başlayacak.
     Ameliyatı gerçekleştiren Bozüyük Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Mahmut Nuri Karatoprak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ahmet Günerin 6 aylık bebekken geçirdiği kaza nedeniyle sağ el parmaklarının birbirine yapıştığını ve eklemlerinin donduğunu söyledi.
     Karatoprak, 7 saat süren mikrocerrahi ameliyat ile hastanın elindeki deformasyonun düzeltildiğini ve ameliyat sonrası fizik tedavi sürecinin ardından elin işlevine kavuşacağını kaydetti.
     Güner de 36 yıldır sağ elini kullanamadığını, bugüne kadar maddi imkansızlıklar ve çeşitli nedenlerden dolayı tedavi olamadığını ifade ederek, şunları bildirdi:
     Bugün teknolojinin gelişmesiyle birlikte sağlık sektöründe çok büyük gelişmeler yaşanıyor. Yaptığım araştırmalar sonrasında Bozüyükteki hastanemizde bu ameliyatın yapılabileceğini öğrendim. Plastik cerrahi uzmanımız ile yaptığımız görüşme ve tedavimin ardından bu ameliyatı olmaya karar verdim. Biraz riskli ve tehlikeli bir ameliyat olmasına rağmen doktorumuz Karatopak ve ekibi başarılı bir operasyon ile elime işlevselliğini yeniden kazandırdılar. Kısa zaman içerisinde fizik tedaviyi de tamamladıktan sonra elimi kullanabileceğimi söylediler. 36 yıl sonra elimi tekrar kullanabileceğim için çok mutluyum.
     Öte yandan yapılan ameliyatta, tırnak uzatımı ve sinir transferi yapıldığı, bu uygulamanın Bozüyükte bir ilk olduğu bildirildi.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber 36 yıl sonra elini kullanabilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER