4+4+4 eğitim sistemine eleştiri

4+4+4 eğitim sistemine eleştiri -CHP Ankara İl Başkanı Alçın: -Temel eğitim aşamasını kademelere ayıran yasa, kırsal alanda okullaşmayı, söylenenin aksine arttırmayacağı gibi taşımalı ve yatılı eğitime gereksinim açısından ye


ANKARA (A.A) - CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, Temel eğitim aşamasını kademelere ayıran bu yasa(4+4+4), kırsal alanda okullaşmayı, söylenenin aksine arttırmayacağı gibi taşımalı ve yatılı eğitime gereksinim açısından yeni maliyetler çıkaracaktır iddiasında bulundu.
     Alçın, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin; eğitim bilimcilerin, öğretmenlerin, eğitim sendikalarının, velilerin ve öğrencilerin görüşlerini almadan; yasama organını da devre dışı bırakarak çıkarttığı 4+4+4 yasasıyla ulusal eğitimi siyasi hedeflerine ve bitmek tükenmek bilmeyen rant iştahlarına kurban ettiğini savundu.
     Alçın, şunları kaydetti:
     Temel eğitim aşamasını kademelere ayıran bu yasa, kırsal alanda okullaşmayı, söylenenin aksine arttırmayacağı gibi taşımalı ve yatılı eğitime gereksinim açısından yeni maliyetler çıkaracaktır. Bu durumda, 200 bin yeni öğretmen ihtiyacı ortaya çıkarken, 5. sınıflara ders veren 40 bin öğretmen norm fazlası olacaktır.
     Yasayla, açık öğretim, üçüncü dört yıla ertelenmiştir. Bu durumda ikinci dört yılı dolduran kız çocuklar evlenmeye, erkek çocuklar da erken çalışmaya zorlanacaklardır. Öte yandan çocuğun, okul ortamından uzak tutularak açık öğretime yönlendirilmesi ayrı bir yanlıştır.
     4+4+4 Yasasında, Fatih Projesi ve temel eğitimin bölünmesi için yapılacak harcamalar Kamu İhale Yasası dışında bırakılmıştır. Yasa bu yönüyle de rant eksenlidir. 4+4+4, ideolojik takıntılar üzerinden AKPnin kindar nesiller yetiştirip toplumu kamplara ayırma projesidir. 4+4+4 kargaşadır, eşitsizliktir, rant yaratıp yandaşlarını zengin etmektir.
    
     Muhabir: Cüneyt Ateş
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber 4+4+4 eğitim sistemine eleştiri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER