4 ildeki dolandırıcılık ve sahtecilik operasyonu

4 ildeki dolandırıcılık ve sahtecilik operasyonu -Almanya Merkez Bankasının avro ile değiştirdiği tedavülden kalkmış markı, vatandaşlara avro kurunun yarısına vermeyi taahhüt ederek dolandırdıkları iddia edilen 7 kişiden 5i tutuklan


MUĞLA (A.A) - Almanya Merkez Bankasının avro ile değiştirdiği tedavülden kalkmış markı, vatandaşlara avro kurunun yarısına vermeyi taahhüt ederek dolandırdıkları iddia edilen 7 kişiden 5i tutuklandı.
     Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerinin Muğla, Antalya, Denizli ve Balıkesirde eş zamanlı olarak düzenlediği operasyonda, vatandaşlara tedavülden kalkmış Alman Markını avro kurunun yarısına vermeyi taahhüt ederek dolandırdıkları iddia edilen 7 kişi gözaltına alınmıştı.
     Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan A.A, M.S, H.S, B.H.K. ve C.D. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. U.G. ile S.K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerinin Fethiye ilçesinde yaptığı istihbarat çalışmalarında bazı kişilerin vatandaşlara tedavülden kalkmış Alman Markını avro kurunun yarısına vermeyi taahhüt ettiği, ancak vatandaşlardan Türk Lirası aldıktan sonra markı vermeyerek kaçtıkları belirlenmiş, Muğla, Antalya, Denizli ve Balıkesirde eş zamanlı olarak düzenlediği operasyonda, vatandaşları bu şekilde dolandırdıkları iddia edilen 7 kişi gözaltına alınmıştı.
     Zanlıların özellikle Almanyadan gelen gurbetçileri hedef aldığı, bu şekilde vatandaşları 444 bin 500 lira dolandırdıklarının tespit edildiği açıklanmıştı.
    
     Muhabir: Kenan Gürbüz
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 4 ildeki dolandırıcılık ve sahtecilik operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER