5. Fen Bilimleri Lisansüstü Eğitim Sempozyumu

5. Fen Bilimleri Lisansüstü Eğitim Sempozyumu başladı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Bilimleri Enstitüsünün düzenlediği, 5. Fen Bilimleri Lisansüstü Eğitim Sempozyumu (FENBİLKON 5) BAŞLADI.
     ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezindeki etkinliğin açılışında konuşan ESOGÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nimetullah Burnak, fen bilimleri enstitülerinin üniversiteler açısından önemine vurgu yaptı.
     Prof. Dr. Burnak, bilime ve teknolojiye, kuramsal ya da uygulamalı olarak yaptıkları katkılarla fen bilimleri enstitülerinin akademiye değer kattığını belirterek, sempozyumda lisansüstü eğitimde karşılaşılan sorunların ele alınacağını ifade etti.
     Fen Bilimleri Enstitüleri Konseyi Başkanı Prof. Dr. İhsan Efeoğlu da geçmiş yıllardaki FENBİLKON etkinlikleri hakkında bilgiler vererek geçmiş sempozyumlarda lisansüstü eğitime ilişkin sorunların tespit edildiğini ve bu tespitler doğrultusunda oluşturulan raporun Yüksek Öğretim Kuruluna (YÖK) iletildiğini vurguladı.
     ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahaddin Acat ise lisansüstü eğitimin üniversiteler için bir ölçüt olarak taşıdığı öneme dikkati çekti.
     Üniversitelerin birçok kritere göre çeşitli sıralamalara tabi tutulduğunu anlatan Prof. Dr. Acat, lisansüstü eğitimin ve bilimsel çalışmaların en belirleyici kriterler olduğunu aktardı.
     Acat, ülkemizde akademik makalelerin nicelik bakımından artış gösterdiğini ancak üretilen bilginin günlük hayata ve sanayiye yansıtılmasında sorunların yaşandığına değinerek, "Raflarda tozlanmaya mahkum raporlardan ibaret olan çalışmaların, geleceğin biliminde yeri yok" ifadelerini kullandı.
     YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman datemel bilimlerde yaşanan krize değinirken, bu alanlarda yeni eğitim stratejileri oluşturduklarını bildirdi.
     Etkinlik, 3 gün sürecek.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 5. Fen Bilimleri Lisansüstü Eğitim Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER