5. Uluslararası Trakya Kukla Festivaline doğru

5. Uluslararası Trakya Kukla Festivaline doğru -Trakya Kalkınma Ajansının desteğiyle düzenlenen ve 26 ülkeden 39 ekibin katılacağı festival, 17 Martta Lüleburgazda başlayacak -Festival Komite Başkanı Sarıoğlu: -Ziyaretçile


KIRKLARELİ (A.A) - Türkiyenin en büyük kukla festivallerinden olan Uluslararası Trakya Kukla Festivalinin beşincisi, 17 Mart Pazar günü Kırklarelinin Lüleburgaz ilçesinde başlayacak.
     Festival Komite Başkanı Mesut Sarıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin 17 Mart-10 Nisan tarihleri arasında faaliyet göstereceğini söyledi.
     Trakya Kalkınma Ajansının desteği ile bu yıl beşincisi düzenlenen festivale, 26 ülkeden 39 ekibin katılacağını belirten Sarıoğlu, festival kapsamında Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Lüleburgazda 700 farklı oyunun Trakyalı çocuklarla buluşacağını söyledi.
     Sarıoğlu, festivale, ABD, Avustralya, Avusturya, Arjantin, Almanya, Brezilya, Bulgaristan Belçika, Bosna Hersek, Çek Cumhuriyeti, Ermenistan, Fransa, Hırvatistan, İran, İspanya, İtalya, Kolombiya, Kosova, Macaristan, Rusya, Peru, Tunus, Ukrayna, Uruguay, Yeni Zelanda ve Türkiyeden ekipler katılacağını kaydetti.
    
     -Geri dönüşümün hediyesi oyun bileti-
    
     Festivali yaklaşık 100 bin çocuğun izlemesini beklediklerini bildiren Sarıoğlu, Uluslararası Trakya Kukla Festivalinin aynı zamanda Trakyadaki ilk bölgesel festival olma özelliği taşıdığını belirtti.
     Her yıl olduğu gibi bu yıl da festivalin öğrencilere ücretsiz olduğunu bildiren Sarıoğlu, şöyle konuştu:
     Ziyaretçiler, geri dönüşüme uygun kağıt, cam ya da plastik atıkları getirerek, oyun bileti alabilecek. Bu yıl oyunların tümünü salonlarda yapmayacağız. Oyunların bazılarını sokak ve meydanlarda sahneleyeceğiz. Ulaşabildiğimiz ve izleme imkanı bulduğumuz en iyi oyunlarla çocuklarımızın karşısına çıkıyoruz. Trakyada 17 Mart ile 10 Nisan tarihleri arasında çok güzel şeyler olacak. Tüm ülke çocuklarını bu büyük festival şenliğine davet ediyoruz.
     Festival Komite Başkanı Mesut Sarıoğlu, festivale aynı zamanda Kırklareli, Tekirdağ, Çorlu, Babaeski, Vize, Çerkezköy, Kapaklı, Saray, Büyükkarıştıran, Evrensekiz ve Ahmetbey belediyeleri ile Havsa Kaymakamlığının da destek olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber 5. Uluslararası Trakya Kukla Festivaline doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER