500 yıllık şifahane, Tıp Tarihi Müzesi

500 yıllık şifahane, Tıp Tarihi Müzesi olacak


MANİSA (A.A) - Celal Bayar Üniversitesinin (CBÜ) 500 yıllık Şifahane Tıp Tarihi Müzesi ile Hayat Buluyor projesinin Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından desteklenmeye hak kazandığı açıklandı.
     CBÜden yapılan yazılı açıklamada, Vakıflar Genel Müdürlüğünden 1994 yılında CBÜye devredilen Darüşşifanın, üniversite yönetimince Tıp Tarihi Müzesi haline getirilmesi kararı alınarak, CBÜ Manisa ve Yöresi El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğüne verildiği hatırlatıldı.
     Merkez müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yeşil tarafından hazırlanan Darüşşifayı Tıp Tarihi Müzesi haline getirme projesinin, Zafer Kalkınma Ajansına sunulduğu bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     "Proje, ajansın Sosyal Kalkınma ve Sosyal Altyapı Mali Destek Programları kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Proje ile Darüşşifanın tarihte üstlenmiş olduğu hizmet ve misyonu Tıp Tarihi Müzesi vasıtasıyla gelecek nesillere aktarmak, yaşanır tarih anlayışını otantik ve yenilikçi ürünlerle derleyerek yeniden sosyal yaşamın hafızasına sunmak, uluslararası normlarda dizayn edilmiş bir müze binası oluşturarak, bölge halkına yeni bir sosyal yaşam alanı açmak amaçlanıyor."
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber 500 yıllık şifahane, Tıp Tarihi Müzesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER