5084 sayılı Teşvik Yasası

5084 sayılı Teşvik Yasası -KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Karaküçük: -5084 sayılı Teşvik Yasasının Suriye ile sınırı olan, sınır ticareti yapan ve bundan zarar gören illerde ve Güneydoğu ile Doğu Anadolu bölgesinde en azından 3 yıl


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, 5084 sayılı Teşvik Yasasının Suriye ile sınırı olan, sınır ticareti yapan ve bundan zarar gören illerde ve Güneydoğu ile Doğu Anadolu bölgesinde en azından 3 yıl daha uzatılmasını istedi.
     Karaküçük, yaptığı yaptığı yazılı açıklamada, Kahramanmaraşta, 5084 sayılı Teşvik Yasasının uygulanmaya başlamasıyla birlikte 2005te 46 bin olan kayıtlı istihdam sayısının 2012 yılında 110 bine ulaştığını belirtti.
     Son 7 yılda istihdamda yüzde 150 artış sağlandığına dikkati çeken Karaküçük, şöyle devam etti:
     Türkiyede ve dünyada en büyük ekonomik gelişmişlik kriteri olan işsizlik oranı ülkemizde yüzde 12den yüzde 8,8e kadar indi. Şu anda uygulanan bu teşvik politikasının bilhassa Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile bizim gibi az gelişmiş şehirlerde doğru bir reçete olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla bu reçetenin devam etmesini arzu ediyoruz.
    
     -Teşvik Yasası ile bölgeler yeşerdi
    
     Teşvik Yasası ile bölgeler yeşerdi, hayat buldu değerlendirmesinde bulunan, Karaküçük, şunları kaydetti:
     Bununla birlikte özellikle, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde, Suriyedeki sınır ticaretinden dolayı zarar gören sanayicilerimiz ve iş adamlarımız var. 5084 sayılı Teşvik Yasasının Suriye ile sınırı olan, sınır ticareti yapan ve bundan zarar gören illerde ve Güneydoğu ile Doğu Anadolu bölgesinde en azından 3 yıl daha uzatılmasını istiyoruz.
     Karaküçük, Suriyedeki olaylar nedeniyle Malatya, Adıyaman, Osmaniye, Kahramanmaraş, Şanlıurfa gibi illerin ciddi zarar gördüğünü ve bu ülkedeki pazarı kaybettiklerini savundu.
     Pamuk ipliğindeki koruma önleminin bu yılın sonunda kaldırılmasının düşünüldüğünü anımsatan Karaküçük, açıklamasını şöyle tamamladı:
     31 Aralık itibariyle pamuk ipliğindeki koruma önlemini kaldırılıyor. Biz, pamuk ipliğinde koruma önleminin kaldırılması durumunda işsizlikte en büyük istihdam deposu olan tekstil sanayisinin büyük bir zarar göreceğini düşünüyoruz. Bu açıdan iplikteki koruma önleminin devam etmesi gerektiğine inanıyoruz.
    
     Muhabir: Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 5084 sayılı Teşvik Yasası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER