7 ilde kontör dolandırıcılığı operasyonu

7 ilde kontör dolandırıcılığı operasyonu -Elazığ merkezli 7 ilde kontör dolandırıcılarına yönelik yapılan operasyonda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ merkezli 7 ilde kontör dolandırıcılarına yönelik yapılan operasyonda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.
     Elazığ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kontör dolandırıcılığı mağdurlarının başvurusu üzerine, kendilerini polis veya savcı olarak tanıtıp vatandaşları dolandırdığı öne sürülen şebekeye yönelik operasyon düzenledi. Elazığ, Şanlıurfa, Adana, Gaziantep, Antalya, Muğla ve Kocaelide yapılan operasyonda, 2si kadın, 2si çocuk toplam 28 kişi yakalandı.
     Polisin 10 ay süren planlı çalışmaları sayesinde yaklaşık 1 milyon liralık dolandırıcılığın önlendiği kaydedildi. Zanlıları teknik takibe alan polisin, şüphelilerin verdiği hesaplara para yatırması için bankalara ve ATMlere yönlendirilen bazı mağdurlara ulaşarak, dolandırılmalarına mani olduğu belirtildi.
     Bazı dolandırıcılık olaylarında, mağdurların para gönderirken emniyetin kontör dolandırıcılığına karşı ATMnin yanına astığı uyarı içeren broşürlerden bahsettiği, buna karşın zanlıların Onları biz astırdık oraya diyerek mağdurları kandırdıkları ve vatandaşların uyarı broşürüne rağmen konuşmalara aldanarak zanlılara para gönderdiği belirlendi.
    
     Muhabir: Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 7 ilde kontör dolandırıcılığı operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER