7 Nisan Dünya Sağlık Günü

7 Nisan Dünya Sağlık Günü -İl Sağlık Müdürü Yılmaz: İnsan yaşamında her şeyin başı sağlıktır


HATAY (A.A) - İl Sağlık Müdürü Sebahattin Yılmaz, insan yaşamında her şeyin başının sağlık olduğunu belirtti.
     Yılmaz, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, insanların mutlu, neşeli ve çalışkan olabilmelerinin sağlıkla mümkün olabileceğini kaydetti.
     Sağlıklı bir insanın hayattan zevk aldığını, sağlığını yitirmiş kişinin ise çoğunlukla yaşama küstüğünü belirten Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     İnsan yaşamında her şeyin başı sağlıktır. İnsan çevresiyle, içinde yaşadığı toplumla uyum içinde mutlu ve üretken bir yaşam sürdürüyorsa sağlıklı sayılır. Mutlu olmak için akıl ve beden sağlığının bir arada bulunmalıdır. Akıl ve beden sağlığının korunması da 4 temel faktöre bağlıdır. Bunlar işle özel yaşamı dengelemek, zihinsel, ruhsal ve bedensel stresleri en aza indirmek, spor ve egzersizle formda kalmak ve vücut ağırlığını kontrol ederek şişmanlıktan kaçınmak olarak sayılabilir.
     Yılmaz, Dünya Sağlık Örgütünün her yıl Dünya Sağlık Gününde halk sağlığıyla ilgili bir konu seçilerek bu konu çerçevesinde tüm dünyada çeşitli etkinlikler düzenlediğini, bu yıl da hipertansiyona dikkatin çekildiğini aktardı.
     Kan basıncının yükselmesinin ciddi bir sağlık sorunu olduğunun altını çizen Yılmaz, başta yemeklerdeki tuz miktarının azaltılması gerektiğini, hareketli yaşam ve düzenli egzersizle kan basıncı kontrolünün sağlanması gerektiğine dikkat çekti.
     Yılmaz ayrıca 7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla kentteki alışveriş merkezlerinde ve Antakya Müzesi önünde vatandaşlara ücretsiz tansiyon ölçümü yapılacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Lale Köklü / Salim Taş
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber 7 Nisan Dünya Sağlık Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER