7 oda ve borsa OriGIne üyelik

7 oda ve borsa OriGIne üyelik için başvurdu


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, ülke genelinden 7 oda ve borsanın üretilen ürünler için OriGIne üyelik başvurusunda bulunduğunu bildirdi.
     Budak, yaptığı yazılı açıklamada, Akdeniz Üniversitesi ve Akdeniz Ülkeleri Ekonomik Araştırmalar Merkezi, Fransa Montpellier Akdeniz Tarım Enstitüsü, Türk Patent Enstitüsü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Antalya Ticaret Borsası işbirliğinde gerçekleştirilen Türkiye ve Diğer Akdeniz Ülkelerinde Coğrafi İşaretler ve Yerel Gıda değer zincirlerinin Yönetişimi 3. Uluslararası Antalya Seminerinin Antalyada gerçekleştirildiğini belirtti.
     Seminer çerçevesinde Akdeniz Ülkeleri Yöresel Ürünler Sergisinin açılışının yapıldığını anlatan Budak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Fransanın Ankara Büyükelçisi Laurent Bilinin açılışını yaptığı sergide illerden getirilen yöresel ürünlerin sergilendiğini kaydetti.
     Seminere katılan OriGIn Yönetim Direktörü Massimo Vittorinin, Türkiyenin çeşitli il ve ilçelerinden gelen oda ve borsa yöneticileriyle bir araya geldiğini bildiren Budak, şunları kaydetti:
     Seminerde coğrafi işaretli ürüne sahip olan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası kayısı, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası ceviz ezmesi, Ayvalık Ticaret ve Sanayi Odası zeytinyağı, Aydın Ticaret Borsası incir, Afyon Ticaret ve Sanayi Odası sucuk ve pastırma, İzmir Ticaret Borsası pamuk, Kıbrıs Sanayi Odası hellim peyniri ile OriGIne üyelik başvurusunda bulundu. OriGIn Yönetim Direktörü Vittoriden OriGInin çalışmaları hakkında bilgi alan oda ve borsa yöneticileri, üyelikten sonra ne tür kazanımlar elde edeceklerini öğrendi. Massimo Vittori, merkezi İsviçrede bulunan OriGIne üyelik için yapılan başvuruları memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.
     Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır da OriGInin coğrafi işaretli ürünleri koruma amacıyla hizmet verdiğini, 2 milyon üyesi bulunan OriGIne üye olmanın uluslararası alana çıkmayı sağlayacağını vurguladı.
     Daha önce Finike portakalının OriGIne üye olduğunu hatırlatan Çandır, Kırsal ekonominin lokomotifi olacak yöresel ürünlerimizin korunması için son dönemde önemli çalışmalar yapılıyor. Oda ve borsalarımız da bunun farkına vararak OriGIne üyelik başvurusunda bulundular. Bu sayının daha da artması için çalışmalarımız devam edecek ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 7 oda ve borsa OriGIne üyelik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER