8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -İzmit Belediye Başkanı Doğan: -Kadın hakları meselesi sadece kadınların meselesi değil, insana değer veren herkesin meselesidir


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, kadın haklarının sadece kadınların değil, insana değer veren herkesin meselesi olduğunu bildirdi.
     Doğan, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kadına gösterilen saygının ve değerin o toplumun çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyini belirlediğini ifade ederek, kadınların toplumsal yaşamdaki konumu ne kadar güçlü olursa, ülkelerdeki demokratik değerlerin de o kadar kalıcı olacağını kaydetti.
     Kadına yönelik şiddetin demokratik ülkeler dahil olmak üzere tüm dünyada en önemli sorunlardan biri olarak karşılarına çıktığına dikkati çeken Doğan, kadınların toplumu oluşturan erkeklerle aynı haklara sahip olduğunu, kadını özel hayata hapseden, kamu alanından dışlayan, baskıcı ve tutucu anlayışların asla medeni olamayacağını bildirdi.
     Doğan, bir kadın ile erkeğin haklar noktasında eşit olmasını, demokrasinin ve çağdaşlığın bir gerekliliği olmasının dışında, bir insanlık meselesi olarak gördüğünü vurgulayarak, açıklamasına şöyle devam etti:
     Kadın hakları meselesi sadece kadınların meselesi değil, insana değer veren herkesin meselesidir. Kadına yönelik şiddeti, kadın emeğinin istismarını, ayrımcılığı hep birlikte çözebiliriz. Kadının varlık sebepleri olduğunu ve yılda sadece bir gün hatırlamakla yetinilmemesi gerekiyor. Bir insana şiddet göstermek en büyük acizliktir. Erkek olmak kadın dövmek, kadına şiddet uygulamak değildir. Kadına şiddet uygulayan kişi ne erkek olmayı ne de insan olmayı becerememiş bir zavallıdır, hastadır.
     Bu duygu ve düşüncelerle, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER