8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -ÇAGİAD Yönetim Kurulu: -Kadını ekonomik ve sosyal hayattan uzaklaştırmak, beynimizin yarısını devre dışı bırakmaktır


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Girişimci İş Adamları ve Sanayicileri Derneğinden (ÇAGİAD) yapılan açıklamada, Kadını ekonomik ve sosyal hayattan uzaklaştırmak, beynimizin yarısını devre dışı bırakmaktır ifadesine yer verildi.
     ÇAGİAD yönetim kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, Türkiyede ise ilk kez 1921de Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlanan anmanın, 1984den itibaren düzenli olarak Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaya devam ettiği bildirildi.
     ÇAGİAD olarak, kadına verilen değerin bir kutlama gününde değil, bir yıl, bir yaşam boyu kesintisiz sürmesini savunduklarının dile getirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Kadınlar gününün kutlanması, senenin bir gününde kadınlara karanfiller ve gülücükler dağıtılarak gerçekleşmemeli. Çünkü kadınların uğradığı baskı, şiddet ve ayrımcılık kesintisiz olarak sürüyor. Bunun çözümü, kadınlara pozitif ayrımcılık gibi özünde yine ayrımcılığı getiren uygulamalarla sağlanamaz. Toplum olarak kadına bakışımızı, dünya görüşümüzü, insana yakışır biçimde içselleştirebilmeliyiz. Her şey buradan başlar. Bugün Türkiyenin kalkınması, gelişmesiyle ilgili konuştuğumuzda kadınlarımızın iş hayatındaki yerinin bununla doğrudan ilgili olduğu kaçınılmaz bir gerçektir. Kadınlara iş hayatında ne kadar yer verirsek Türkiyenin gelişimine de o oranda katkı sağlamış olacağımızı düşünüyoruz. ÇAGİAD olarak biz, girişimci kadın sayısının artmasını, iş hayatının içerisinde kadının daha aktif olmasını arzu ediyoruz. Kadını ekonomik ve sosyal hayattan uzaklaştırmak, beynimizin yarısını devre dışı bırakmaktır.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER