8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -AK Parti Adana Milletvekilleri Gürkan, Ünüvar ve Erdinç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekilleri Fatoş Gürkan, Necdet Ünüvar ve Mehmet Şükrü Erdinç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
     Gürkan, yazılı açıklamasında, güçlü bir toplumun temelinin güçlü bir aile yapısına, güçlü bir ailenin temelinin ise güçlü kadınların varlığına bağlı olduğunu belirtti.
     Bu sebeple her anlamda yetişmiş, iyi eğitim görmüş, sosyal hayat, iş ve siyaset alanında aktif, üreten ve kendini ifade edebilen kadınların ülkemizin kalkınması, huzur ve refahı için çok önemli olduğunu bildiren Gürkan, şunları kaydetti:
     Ülkemizin, çağdaş toplumlar düzeyine çıkabilmesinin önceliklerinden birisi, hiç kuşkusuz, siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda, kadın ve erkeğin aldıkları sorumlulukların ve kazandıkları kimliklerin eşitliğe dayanarak oluşmasıdır. Bir toplumun gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden birisi, kadınların özgürlüğü ve saygınlığı, üretim ve yönetimdeki yeri ile ölçülmektedir. Bu husus göz önüne alındığında, toplumsal hayatta nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın hak ettiği yere gelmesi, katılımcı, üretken ve eşit bireyler olarak toplumda kabul görmesi yalnızca kadınlarımızın değil, tüm toplumun sorumluluğudur.
    
     -Ünüvar-
    
     Necdet Ünüvar ise günümüz toplumlarında, gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden birinin, o toplumdaki kadınların saygınlığı, üretim ve yönetimdeki yeri ile ölçüldüğüne işaret etti.
     Kadınların kendi sorunlarına sahip çıkmaları, hem birey, hem de anne olarak yeteneklerini ortaya koyarak, daha iyi bir yaşam düzeyine ulaşmak için çaba göstermelerinin önemine değinen Ünüvar, Kadınlarımız, Kurtuluş Savaşı sürecinde gerek alanlarda, gerekse şefkatli elleriyle cephe arkasında hep var olmuşlardır. İstiklal Savaşında çocuğunun üstündeki battaniyeyi bile kağnıda taşıdığı mermilerin üzerine örten bu cefakar insanların önünde saygı ile eğiliyorum. Eğitimde, sağlıkta, ekonomide, sosyal hayatının her alanında kadınlarımızın daha aktif olması hepimiz için gurur vericidir ifadeleri kullandı.
    
     -Erdinç-
    
     Mehmet Şükrü Erdinç de, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en kalbi duygularla kutladığını belirtti.
     Kadınların, Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev aldıklarını vurgulayan Erdinç, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Son yıllarda kadın sayısının her alanda artarak devam ediyor olması, değişim ve dönüşümün en somut örneğidir. AK Parti hükümeti olarak kadınlarımız için getirdiğimiz kazanımlar ve yaptığımız hizmetler herkesin malumudur. Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Zira kadınlar, özelde ailenin genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar. Cennet Annelerin Ayakları Altındadır buyruğuna yürekten inanan bir dinin mensubu olarak, kadınlara yönelik her türlü şiddete, ayrımcılığa ve istismara karşı olduğumuzu bu vesileyle bir kez daha belirtmek isterim.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER