Çözüm süreci

Çözüm süreci -CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç: -Evet, kan akmasın, kimsenin canı yanmasın ama ne yapılıyorsa, ne ediliyorsa bunları gizli kapılar ardında değil, milletin önünde konuşun (Fotoğraflı-Görünt


ZONGULDAK (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Evet, kan akmasın, kimsenin canı yanmasın ama ne yapılıyorsa, ne ediliyorsa bunları gizli kapılar ardında değil, milletin önünde konuşun dedi.
     Koç, Zonguldak Belediye Başkan Vekili Zeki Kefeliyi ziyaretinde yaptığı konuşmada, gelecek yerel seçimlerin bir beldenin ve şehrin belediye yönetiminin belirlenmesi şeklinde geçmeyeceğini, bunun Türkiyenin hangi yola gideceğinin kararlaştırılacağı bir ön belirleme seçimi olacağını kaydetti.
     Zonguldaklıların da bu nedenle Türkiyenin hangi yöne gideceğini değerlendireceklerini dile getiren Koç, partilerini Zonguldakta başarılı kılmak zorunda olduklarını anlattı.
     Koç, Kefelinin Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbayın durumunu hatırlatması üzerine, şunları söyledi:
     Bir kişi alınarak sanık imalatı yapılıyor. Bu sanık imalatı, daha sonra gizli tanık müessesiyle, düzmece kanıtlarla ve dijital bir takım indirme belgelerle sanıktan bir suçlu üretme dönemi başlıyor. Medya yapısı ve oluşturulan atmosferle hemen her gün bunların ne kadar suçlu ve kanunsuz işler yaptıkları sabah akşam televizyonlardan anlatılıyor. Ondan sonra da bir karar oluşturuluyor. Adil yargılanma var mı- Yok. Bağımsız bir yargı var mı- Yok. Talimat altında çalışan bir yargı, 12 Eylül Sıkı Yönetim Mahkemeleri, Devlet Güvenlik Mahkemeleridir. Şimdi özel yetkili mahkemeler adı değiştirilip Terörle Mücadele Bölge Mahkemeleridir. Hala Haberal Hocanın da sanık olarak tutulduğu davada özel yetkili mahkemedir.
     CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, daha sonra Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmazı ziyaret etti.
     Koç, bu ziyareti partisinin Zonguldak İl Başkanlığının programına aldığını ifade ederek, şehit ailelerini istismar etmek için gelmediğini, sadece şehit ailelerinin düşüncelerini almak için bu ziyareti gerçekleştirdiğini kaydetti.
     Şehit ailelerinin düşüncelerinin Türkiyede duyulmasını istediklerini vurgulayan Koç, Türkiyede hiç kimsenin ocakların sönmesi, acı ve feryat yaşanmasını istemediğini vurguladı.
     Koç, bütün bunları yaparken ve süreçleri izlerken bir tek şey istediklerini dile getirerek, şöyle konuştu:
     Evet, kan akmasın, kimsenin canı yanmasın ama ne yapılıyorsa, ne ediliyorsa bunları gizli kapılar ardında değil milletin önünde konuşun. Burada can ve evlat verenler var. Ocağı sönenler var. Evet kardeşlik, huzur, birlik, dirlik ve huzur içinde yaşamak hepimizin isteği. Bütün bunlar bir takım pazarlıkların arkasında yapılıyorsa sorgulamak bizim hakkımız. Onun için bunun altını çizmek istiyorum. Hep beraber huzuru, barışı ve birlikte yaşamayı istiyoruz. Bunda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ama bu acıyı en derinden yaşamış insanları bir başınız sağ olsun demekle siz o günü geçmiş olabilirsiniz. Ama başınız sağ olsun dediğiniz insanlar yaşadıkları sürece her gün bu acıyı yaşayarak bugünleri geçiriyorlar. Bizim insanımızın gönlü geniştir. Acılarını körletebilir. Eğer bir sorun hallolacaksa tüm toplum kesimlerinin ve bu acıyı paylaşanlarının tümünün ortak paydasını almak lazım.
     Herkesin, kardeşlik, birlik, huzur ve dirlik istediğini anlatan Koç, Ama ne pahasına. Her şey şeffaf olsun. Kanun ve hukuk devleti çerçevesinde olsun. Hukuk devleti dışına çıktığınız zaman her şey gayri meşru olur. Onu anlatmaya çalışıyoruz dedi.
     CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç ve beraberindekiler, ziyaretin ardından esnafı ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi.
    
     Muhabir: İdris Köle-Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER