8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Denizlide 42 yaşında lisans, 50 yaşında yüksek lisans eğitimini tamamlayan Yakın, Yılın Altın Kadını seçildi


DENİZLİ (A.A) - Denizlide liseyi bitirdikten 25 yıl sonra üniversiteye giren, 42 yaşında lisans, 50 yaşında yüksek lisans eğitimini tamamlayan Gülpembe Yakın, Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisince sanat dalında Yılın Altın Kadını seçildi.
     Gülpembe Yakın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, liseyi tamamladığı 1980 yılında yaşanan toplumsal gelişmeler nedeniyle lisans eğitimine başlayamadığını, 25 yıl sonra yeniden sınava girerek, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümünü kazandığını anlattı.
     Lisans eğitimi öncesinde çeşitli sanat kurslarına devam ettiğini söyleyen 3 çocuk annesi Yakın, Katıldığım resim kursunda, üniversite sınavına girmem için teşvik ettiler. Oğlumla birlikte üniversite sınavına hazırlandım. 16ıncı olarak okula girdim ve bölüm birincisi olarak bitirdim dedi.
     Mezuniyetinin ardından, yüksek lisans eğitimine başladığını ifade eden Yakın, şunları kaydetti:
     Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nevin Eracardan 300 saatlik sanat terapisi eğitimini 3 yıldır sürdürüyorum. Sanat galerisi açarak eğitimler veriyorum. Akıl ve zeka oyunları eğitimini sürdürüyorum. Eğitim hayatı hiç bitmiyor, devam ediyor bir şekilde. Herkesin içinde dünyaya geliş sebebi vardır, ben onu arıyorum. Kadınlar, yapabileceğine inanması halinde kaç yaşında olurlarsa olsunlar, başarılı olabilir. Hedefiniz varsa, gideceğiniz yönü biliyorsanız eğer size birçok kişi yardım ediyor, yolunuz açılıyor ama gerçekten istiyorsanız ve çalışıyorsanız.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER