8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü


KARABÜK (A.A) - KESK Karabük Şubeleri Platformu Üyesi Rahşan Şenol, Kadınlar olarak, eşitlik, özgürlük, adalet ve barış istiyoruz dedi.
     8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Karabük Belediyesi önünde toplanan platform üyeleri, çeşitli dövizler açarak sloganlar attı.
     Platform adına basın açıklaması yapan Şenol, dünyanın dört bir yerinde ve Türkiyede kadınların sınıfsal ve cinsel sömürüye uğradığını öne sürdü.
     Çalışma yaşamında, eğitimde ve diğer alanlardaki ayrımcılığa, güvencesizliğe, şiddete ve savaşa karşı seslerini yükselteceklerini ifade eden Şenol, şöyle konuştu:
     Bugün kadınlar günü dolayısıyla sesimizi daha çok duyurma şansına sahibiz. Ekonomide erkeğin egemen olduğu zihniyetinin ülkemizde terk edilmesi şarttır. Biz kadınlar olarak artık örgütlenmeliyiz. Kadınlara yapılan haksızlıklar artık sona ermelidir. Kadınlar bir mal ya da bir meta olarak görülmemeli. Kadınlar toplumun birer üyesidir. Kadın, sadece evde otursun ve erkeğine hizmet eden bir varlık değildir. Kadınlar ve erkekler her alanda eşit haklara sahiptir. Bugün ülkemizin bir gerçeği olan töre ve çocuk gelin sorununa çare bulunması şart. Biz kadınlar toplumun her aşamasında bulunmak için mücadelemize devam edeceğiz. Kadına kalkan el karşısında da sessiz kalmayacağız.
     Basın açıklamasından sonra grup dağıldı.
    
     Muhabir: Faik Erez / Ahmet Özler
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER